Şifa verici bir taş olması nedeniyle hem hanelerde kullanılan hem de aksesuar olarak kullanımı yaygın olan kehribar boncukları yararlarını çok daha net bir şekilde yayabilmesi için düzenli olarak bakımının yapılması ve temizlenmesi gereklidir.

Kehribar Boncuklarının Bakımı Nasıl Yapılır?

Kehribar taşı daimi kullanıldığı takdirde düzenli olarak temizlenmesi ve bakımının yapılması şart olan bir taş olarak bilinmektedir. En az 15 günde bir kesinlikle etkinliğin arttırmak emelli olarak temizlenmeli ve negatif elektrikten arındırılmalıdır.

Su İle Kehribar Temizleme

Taşın temizlenmesi için yapılması gereken kehribar boncuklarını akan su altında 5 dakika müddetle tutmaktır. Bu sayede tüm negatif elektrik taştan arındırılarak yararları yerine gelmekte ve taş yine eskisi gibi tesir etmektedir.

Kehribar kullanılarak yapılan takıların temizlenmesi için ise bu takılar sirkeli suyla ıslanılan bir bez yardımı ile 5 dakika süresince ovulmalı ve takılar bu şekilde temizlenmelidir.

Güneş İle Kehribar Temizleme

Kehribar taşının temizlenmesi için yapılabilecek bir diğer işlem de kehribar boncukları 1 gün boyunca güneşin altında bırakmaktır. Yapılacak bu uygulama da tüm birikmiş enerjinin taştan arındırılmasını sağlamaya yeterlidir.

Toprak ile Kehribar Temizleme

Günümüz koşullarında, bu yolu kullanmak zor olduğundan sıkça faydalanılmıyor olsa da, aslında en doğru kehribar temizleme yolu topraklamadır. Bütün enerjileri nötrleyici denilen toprağın içerisine taşı gömüp 24 saat beklediğinizde taşınızdan maksimum verimi alırsınız. Dikkat edilmesi gereken ise; hanede bulunan saksılarda bu işlemin yapılmaması gerekmesidir.